Next Event

Get free Wordpress Templates from here - http://bigtheme.net/wordpress


Heidi De Feyter

Heidi De Feyter (°1973) studeerde aanvankelijk voor Maarschappelijk assistent. Na ruim 10 jaar in het werkveld te hebben gestaan begon de theatermicrobe in haar te kriebelen en vatte zij nieuwe studies aan als docerend theatermaker aan de Academie voor drama te Tilburg waar zij in 2010 afstudeerde.
Zij regisseerde oa “De Aft” (2009) waarmee zij op tal van festivals mocht spelen, “Dolende man, of hoe ik een gat graaf voor mezelf”(2010) het eerste resultaat van de samenwerking met Arnaud Deflem waarmee zij onlangs Theatercompagnie “DEFDEF” oprichtte, “Chatroom” een stuk waarin 6 jongeren elkaar op het internet tot uitersten drijven en “Stuk” een absurdistische voorstelling over het botsen van jongeren en de pijn van het het volwassen worden.
Haar afstudeervoorstelling “Poppemie”, een voornamelijk beeldende voorstelling waarbij het verlangen naar een kind centraal wordt gesteld, maakte zij bij Theater Stap in coproductie met Kaaiman te Turnhout, een theaterlaboratorium voor jongeren. Bij Kaaiman, de jongeren theaterlabo in de Warande te Turnhout, is Heidi De Feyter één van de vaste docenten. Zij doceert ook bij oa Open Doek, Kunst in Zicht, Expressive, … Zij speelde oa in “Lysistrata” van Tejaterbende Oeps te Olen. Deze voorstelling werd geselecteerd voor het Landjuweel 2009 en mocht naar aanleiding daarvan ook spelen op het Theaterfestival 2010.
“The hunting of de snark” en “Ijsberen huilen niet” beiden voorstelling die zij met haar klasgenoten mocht maken.