Heidi De Feyter ARTIST IN RESIDENCE in de Warande Turnhout

 http://www.warande.be/pagina/artist-residence-heidi-de-feyter

Theatercompagnie DEFDEF – Operatie FTW (For The Warande) (6+)

een hilarische theaterdetective doorheen het hele Warandegebouw Er klopt iets niet in de Warande! Er wordt daar, in het diepste geheim, iets verschrikkelijks bekokstoofd tussen baksteen en trap, tussen vioolstok en dramatraan. Een dappere padvinder wil daar iets aan doen en trommelt kinderen op om hem te helpen. Voor wie houdt van avontuur en een zesde zintuig heeft voor geheimen.

concept en coaching: Heidi De Feyter

concept en spel: Arnaud Deflem

Vormgeving: Mieke Vermeiren

Geluid: Erick Clauwens 

zondag 16 september om 11 en 14 uur, vertrek in de foyer van de Kuub

Theatercompagnie DEFDEF – Honger, een vooronderzoek
De theatercompagnon van Heidi De Feyter, Arnaud Deflem, studeerde af met een bewerking van ‘Ubu Roi’. Samen met Heidi plant hij een vooronderzoek naar de speelbaarheid van dit stuk voor jongeren, deze keer met professionele acteurs. Voor iedereen vanaf 12 jaar. een try-out wordt gepland in het voorjaar van 2013

Bloedgroep K / Theatercompagnie DEFDEF – De gebroeders (werktitel)
een nostalgisch verhaal over leven, liefde, circus en schoonheid

 Twee broers, geboren in een circustent, vormen een onafscheidelijk duo. Als vader sterfttijdens een mislukte act, beloven ze de familietraditie verder te zetten. En ze doen het, met keihard vallen en weer recht kruipen. Acts worden opnieuw bedacht, de paardenshow met koeien, je hoofd in de muil van een gans steken, een trapeze op kinderhoogte… Als op een dag een engel uit de lucht komt gevallen en in de tent blijft hangen, gaat de zaak weer volle bak draaien. Maar even plots als ze kwam, vertrekt ze… ‘De gebroeders’ is een verhaal over de schoonheid van het leven, ontmoetingen, liefde en kantelingen. Met het magisch realisme van het circus en van 78-toeren platen wordt de verbeelding aan de macht gebracht.
première gepland in het voorjaar van 2013, voor alle generaties!
regie: Heidi De Feyter, tekst: Stijn Van de Wiel, spel: Jeroen Op de Beeck en een actrice, vormgeving:
Mieke Vermeiren, muziek: Tom De Ridder

Kaaiman
Voor het vijfde jaar op rij coacht Heidi een opleidingsgroep van Kaaiman, broeiplaats voor jonge theatermakers van de Warande. Elke woensdag komen zij samen om de knepen van het theater maken onder de knie te krijgen. Op het einde van de paasvakantie presenteren zij een korte labovoorstelling.
donderdag 11 en vrijdag 12 april

Share Button